آلداوود، علی (1390)، «چند نکته درباب نقد»، کتاب ماه کلیات (ماهنامۀ تخصصی اطلاعرسانی و نقد و بررسی کتاب در حوزة اطلاعات، ارتباطات و دانششناسی، ویژهنامۀ نقد و بررسی کتاب)، 5 (167).
ایرانی، ناصر (1380)، هنر رمان، تهران: آبانگاه.
پراین، لارنس (1365)، تأملی دیگر درباب داستان، ترجمۀ محسن سلیمانی، تهران: حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی.
پروینی، خلیل و هومن ناظمیان (1396)، ادبیات داستانی قدیم عربی (گونهشناسی و تحلیل عناصر داستانی)، تهران: سمت.
پک، جان و مارتین کویل (1395)، روش مطالعۀ ادبیات و نقدنویسی، ترجمۀ سرورالسادات جواهریان، تهران: قطره.
حسن مرادی، نرگس (1388)، تحلیل محتوای کتاب درسی، تهران: آییژ.
حقیقی، ابراهیم (۱۳۷۸)، «گرافیک؛ لباسی برازنده برای کتاب»، کتاب ماه (ویژۀ هفتمین دورۀ هفتۀ کتاب)، تهران.
دقیقیان، شیریندخت (1371)، منشأ شخصیت در ادبیات داستانی و پژوهشی در نقش پروتوتیپها در آفرینش ادبی، تهران: نویسنده.
ذاکری، مصطفی (1388)، اصول، نتایج، و گونههای نقد (مجموعۀ مقالاتی در حوزۀ مبانی نظری نقد بهقلم گروهی از نویسندگان)، گردآوری علی اوجبی، دفتر اول، تهران: خانۀ کتاب.
رضی، احمد (1388)، «شاخصهای ارزیابی و نقد کتابهای درسی دانشگاهی»، مجلۀ پژوهش و نگارش کتب دانشگاهی، دورۀ 24، ش 21.
شعبانی، حسن (1385)، مهارتهای آموزشی (روشها و فنون تدریس)، تهران: سمت.
کاردن، جی. ای. (1386)، فرهنگ ادبیات و نقد، ترجمۀ کاظم فیروزوند، تهران: شادگان.
کریپندروف، کلاوس (1390)، تحلیل محتوا (مبانی روششناسی)، ترجمۀ هوشنگ نایبی، تهران: نی.
کنی، دبلیو. پ. (بیتا)، چگونه ادبیات داستانی را تحلیل کنیم، ترجمۀ مهرداد ترابینژاد، محمد حنیف، تهران: زیبا.
ملکی، حسن (1385)، نقد کتاب درسی: تعریف و معیارها؛ مبانی و معیارهای نقد کتاب درسی دانشگاه،تهران: سخن.
میرصادقی، جمال (1366)، ادبیات داستانی، تهران: شفا.
نجفی، ابوالحسن (1385)، مبانی زبانشناسی و کاربرد آن در زبان فارسی، تهران: نیلوفر.
نجم، محمدیوسف (1974)، فن القصه، بیروت: دارالثقافه.
نیکلس، هاوارد (1377)، راهنمای عملی برنامهریزی درسی، ترجمۀ داریوش دهقان،تهران: قدیانی.
یارمحمدیان، محمدحسین (1386)، اصول برنامهریزی درسی، تهران: یادوارۀ کتاب.
یونسی، ابراهیم (1351)، هنر داستاننویسی، تهران: امیرکبیر.
Peh W C. G. and Ng K. H. (2010), “Effective Medical Writing”, Writing a Book Review, Singapore Medical Journal, 51(9).